Några reafynd i år?

När jag var liten var bokrean årets grej och jag gick hem med hela lass av ungdomsböcker från LundeQ (Akademibokhandeln i Uppsala) och andra ställen, men sedan jag blev gammal & vis har jag lagt ner i stort sett all bokshopping. Böcker finns på biblioteket och har man böcker hemma samlar de bara damm, tar plats och är pestiga att packa ned i flyttkartonger inför en flytt. Förra årets enda reaköp var någon kokbok eller två, för sådant lånar jag inte på bibblan. Mitt bästa bokreatips är nog att sikta in sig på just kokböcker eller faktaböcker, för sådana kanske man vill ha hemma och bläddra i. Tunga, inbundna böcker, får gärna biblioteket ta hand om för min del.

Nåja. Har snabbkollat utbudet och kan nog ändå tänka mig:

Den hemliga kocken av Mats-Eric Nilsson. Den står jag dock rean uppsatt på på biblioteket.

Den hemlige kocken - Mats-Eric Nilsson

Leilas middagstips av Leila Lindholm och Niklas mitt i veckan av Niklas Ekstedt, för att det verkar vara sådana där mysiga kokböcker med vardagsmat och det behöver jag.

Niklas mitt i veckan - Niklas Ekstedt Leilas middagstips - Leila Lindholm

Bland skönlitteratur som finns på rean i år kan jag tipsa om:
Extremt högt och otroligt nära och Allt är upplyst av Jonathan Safran Foer
Fogelströmboxen
Jenny av Jonas Gardell
Mobergboxen
Svinalängorna av Susanna Alakoski
Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda
Älskad, saknad av Joyce Carol Oates
Kiffe kiffe imorgon av Faïza Guène


Kommentarer

3 svar till ”Några reafynd i år?”

  1. […] befinner oss i 1700-talets Stockholm. Allmänbildande, intressant och fängslande! Missa inte att köpa en hel box med stad-böckerna på bokrean om du inte har läst dem […]

  2. Felicia: Jag har läst den och blev tyvärr lite besviken. 🙁 Hoppas du gillar den bättre och att du gör fler fynd. 🙂 Det verkar finnas en hel del bra på årets rea!

  3. Profilbild för Felicia
    Felicia

    Jag är mycket nyfiken på årets bokrea, mer än vanligt. Men just nu har jag bara fyndat “Nu vill jag sjunga dig milda sånger”. Den ser jag fram emot att läsa! Får se om jag fyndar något mer, i så fall helst i vanligt bokhandel. Men visst är det väldigt smidigt med bibliotek annars? 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.