Men jag glömmer dig inte

Tolvåriga Jörgen har inget lätt liv. Han bor med sin alkoholiserade mamma, som inte bryr sig om honom ett dugg, och han är ensam och utanför.

Han söker tillflykt hos familjen Green och deras hund Missan. Familjen Green är kanske de enda som byr sig om Jörgen och de tar honom till sig. Det heter att han är hundvakt, men egentligen är det nog mest pojken de vill vakta över.

På sommarlovet är familjen Green bortresta och det är Jörgen som ensam får ta hand om Missan. Jörgen tycker att det är skönt att få bo i familjen Greens hus när han vill eftersom han inte vill vara hemma.

På en av sina promenader med Missan möter Jörgen Sally, som faktiskt är på flykt undan saker som är långt värre än Jörgens problematiska liv. Det blir ett möte som leder till en vänskap som de båda förstår att Sally måste svika. Men Jörgen glömmer henne inte!

Det här är en vacker bok, som man kanske kan beskriva som en saga som inte följer det vanliga mönstret. Det här är en saga utan vackra och goda saker. Boken handlar om vänskapen mellan två unga människor och det är en bok om problem och smärta, men också en bok där det finns ljuspunkter i allt det mörka.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.