Tematrio: Omslag

Veckans Tematrio handlar om omslag!

Berätta om (och visa gärna bild på) tre bokomslag som du tycker är värda att titta lite extra på, kanske för att de väl passar innehållet, är vackra eller fula.

Det här tycker jag är ett roligt tema faktiskt och jag väljer gärna att lyfta fram tre vackra omslag.

Solklar vinnare är en av delarna i Penguin Classics hardback exclusive-serie, nämligen Lewis Carrolls böcker om Alice i Underlandet.

De som känner mig vet att jag länge har gillat det kitchiga i rosa flamingos och den här boken är helt enkelt gränslöst snygg. Vem som helst borde bli en lyckligare människa av att ha den i bokhyllan! Även de övriga böckerna i serien är oerhört snyggt formgivna av en duktig designer. Du kan kika på dem här om du är nyfiken.

Nummer två bland snygga bokomslag tycker jag är de senaste pocketutgåvorna av Selma Lagerlöfs klassiker (som t.ex. Gösta Berlings saga nedan):

Ett enkelt & snyggt mönster som säkert hade kunnat bli en tjusig fondvägg i någon trendig lägenhet för några år sedan! Jag har bara Gösta Berlings saga själv, men jag tror mig veta att de övriga utgåvorna har samma mönster men andra färger (dock hör orange till min favoritfärg, så jag klagar inte över min bok).

Som trea vill jag gärna nämna Jonas Hassen Khemiris böcker, egentligen alla, men särskilt Ett öga rött, som blev ganska uppmärksammad när den kom, just på grund av sin guldiga framsida. Framsidan gör sig naturligtvis inte på skärm, men snyggt är det!


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Omslag”

  1. Lyran: Jaa, visst är de! 🙂 Jag, som inte ens köper böcker, skulle gärna vilja ha dem som dekoration! 😀

  2. Åh, så snygga Penguin Classics är!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.