Ett annat sorts språk

De senaste dagarna har jag roat mig med att göra om utseendet på min hemsida. Det var länge sedan sist faktiskt, så det var kanske på tiden. Man skulle nog kunna tro att jag har en boksida enbart för att dela med mig av vad jag läser, men egentligen hade jag knappast gjort en hemsida om det inte vore för att det är så skoj att programmera.

Ibland undrar jag hur många bloggare det är som förstår hur en blogg är uppbyggd och hur koden bakom en hemsida ser ut. Nästan ingen? Själv har jag visserligen god hjälp av Textpattern eftersom jag inte kan något om databaser och sådant, men xHTML och CSS är de roligaste programmeringsspråken jag har stött på hittills, så de använder jag glatt när jag pysslar med mina hemsidor.

Fler borde lära sig! Det är faktiskt väldigt kul och lite pyssligt att programmera. Och är man språkintresserad kan man njuta av språk som saknar grammatiska undantag. 😉


Kommentarer

5 svar till ”Ett annat sorts språk”

 1. Frida: Vad kul med en till! 😀 Jag har också sysslat med hemsidor länge (sedan innan ordet blogg uppfanns 😉 Jag provade WordPress ett tag, men tyckte det var svårt att få till det som man ville (jag kan för lite php-kodning), så jag valde Textpattern istället. Men det är lite samma sak. Den sköter bloggen och jag sköter utseendet. 🙂

 2. Kul med fler intresserade! Jag har byggt hemsidor sedan jag var liten och det är fortfarande lika kul! Nu har jag två bloggar och en hemsida att pyssla med. 🙂 Hur man bygger bloggen i sig vet jag inget om, det fixar wordpress åt mig, jag gillar mer att få till layouten precis sådär som man vill. 🙂

 3. Tack så mycket! 🙂

 4. Profilbild för Felicia
  Felicia

  Åh så fint du har gjort det! 🙂

 5. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Jag tycker att din nya hemsida är jättefin.Men jag har ingen aning om hur det går till att göra. Mamma Lisa.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.