Tematrio: Bokmässa/Afrika

Tematrio - Bokmässa AfrikaJag ligger nästan efter med Tematrio! Med anledning av förra veckans bokmässa, med tema Afrika, handlar Tematrio om just bokmässan och Afrika: Berätta om tre upplevelser i samband med Bokmässan alternativt om tre böcker med afrikanskt ursprung! Eller mixa!

Då jag inte besökte bokmässan i år (eller har gjort det något tidigare år 😉 håller jag mig till afrikanska böcker. Här är det förstås svårt att inte nämna Coetzee och hans Onåd. Väl värd sitt Nobelpris! Onåd är en mycket läsvärd bok om rasism i Sydafrika. En annan sydafrikansk författare är Lesley Beake, som har skrivit ungdomsboken Luktar det regn, som handlar om en flicka av bushfolket.

En annan afrikansk bok är Calixthe Beyalas Ännu talar träden, som handlar om Kamerun under kolonialtiden.

Jag har konstaterat detta förut, men tyvärr har jag inte så många fler afrikanska böcker än så att bidra med. Jag borde verkligen vidga vyerna och läsa fler afrikanska författare. Det får bli när min ”att läsa”-hög har krympt lite…


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Bokmässa/Afrika”

  1. Tack. 😀 Ja, visst är Onåd bra! Har du läst något mer av Coetzee?

  2. Jättefina tips du ger – jag har bara läst Onåd och den är ju mycket bra. De andra två får jag lägga till min läsalista!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.