Vad kidsen läser i skolan

Jag bryr mig mycket lite om besöksstatistik eftersom jag inte tjänar några pengar på min bokblogg, men statistik har jag och den kan ibland vara rolig att kika på. Något som är slående är hur besöksstatistiken ser ut över året och hur många besökare jag har som hittar hit genom att söka på ”valfri boktitel+ sammanfattning” eller ”beskrivning av person X i boken Y” på Google.

Under sommarmånaderna och julledighet har jag inte ens haft hälften så många besökare som nu under högsäsong, då undervisningen är i full gång och kidsen söker stoff för att kunna skriva bokrecensioner om:

Mor gifter sig
Mina drömmars stad
Trägudars land
När man skjuter arbetare…
The best little girl in the world
Thérèse Raquin
Apelsinflickan
Med flera. Med flera.

Ah, dagens ungdom. Dagens ungdom!! En del är till och med vuxna och fuskar till sig ”kunskap”. På min topplista över vanliga sökord kan man t.ex. hitta hela (skön)litteraturlistorna till de franskkurser jag har läst på universitetet. 🙂 Hehehe.

En dag kommer jag att skriva något som är helt uppåt väggarna och hoppas att barn med dålig känsla för källkritik kommer att skriva långa recensioner om grejer som jag har fabulerat ihop själv. 😉


Kommentarer

7 svar till ”Vad kidsen läser i skolan”

 1. Ja, jag håller med om att det är tråkigt att skolungdomarna inte vågar tycka och tänka själva. Ingens åsikt kan ju vara fel! 🙂

 2. Du skulle ju kunna bli lite uppgiven i sympati med läraren som sannolikt kände så när hen hittade den exakta träffen? 🙂 Den uteblivna läsningen är naturligtvis värre i det stora perspektivet, liksom misstron till den egna förmågan att formulera intressanta tankar, om boken ändå är läst.

 3. Jag blir inte “uppgiven” för att folk eventuellt kopierar det jag skriver, men det känns väldigt tråkigt att folk inte läser alla de här finfina klassikerna utan istället googlar svaren på de frågor de har fått i skolan..

  Du har rätt om statistiken. Det är kul med besöksstatistik! 🙂

 4. Hos mig är det Ett öga rött och Glasfåglarna som googlas igen och igen, gärna med tillägget “analys” eller “reflektion” eller “varför gjorde X si eller så”. Inspiration från andra läsare behöver ju inte vara av ondo, det är om du får googlingar på hela meningar ur din blogg som du ska bli uppgiven – då har nämligen läraren kommit på en plankare.

  Och förresten förstår jag inte varför intresse för besöksstatistik bara skulle vara aktuellt om man tjänar pengar på bloggen! 🙂

 5. Jag googlar också lite nu och då för att få mer info och ta del av andras tankar kring böcker. 🙂 Inget fel med det! Men ibland är det uppenbart att skolungdomarna inte orkar/vill läsa böckerna och googlar efter svar på nätet istället.. Väldigt synd! Det finns ju så många läsupplevelser att ta del av om man tar chansen!

 6. Hehe, jag hittade faktiskt din blogg när jag skulle hitta information om Kyra och Sjukrik :$ Men jag är väldigt glad att jag hittade den! 🙂

 7. ja! Gör det! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.