Tematrio: Serier


Den här veckan handlar Tematrio om serier: Berätta om tre serier/grafiska noveller eller romaner som du gillar! Temat är lite komiskt, för jag läser sällan serier (åtminstone inte så mycket mer än de strippar som finns i DN), men förra söndagen blev jag plötsligt väldigt intresserad av att låna hem något av Nina Hemmingsson (jag har gillat det jag har läst av henne, men har inte läst någon hel roman), särskilt Jag är din flickvän nu, som jag har hört mycket bra om, och att även låna hem Ja till Liv, som också har fått fin kritik, av Liv Strömqvist. Vad hände? Jo, biblioteket hade helgstängt…

Jag har faktiskt inte läst så mycket i den här genren. Jag får väl nämna det jag har läst. 😉 Anna-Karin Elde är i alla fall en favorit. I hennes bok Elde x 3 finns tre av hennes böcker samlade, men det är inte precis romaner, utan de flesta fristående bilder som pricksäkert säger något om hur det skulle kunna vara att vara kvinna idag. Jag gillar också Jesper Walderstens enrutare som jag bland annat har läst i samlingen Tack för senast din djävel!

Den enda grafiska roman som jag har läst är Fröken Livrädd & kärleken av Joanna Rubin Dranger. En gullig bok! Jag vet inte alls varför den inte gav mersmak (det var länge sedan jag läste den).

Dags att göra återbesök på biblioteket tror jag…

Bokens/böckernas författare:


2 svar till “Tematrio: Serier”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.