Alla läser Murakami!

Murakami verkar vara den hetaste författaren just nu. Det pratas om honom och hans böcker lite överallt. För mig är dock det yttersta beviset för hans popularitet att biblioteket plötsligt vill ha tillbaka alla Murakami-böcker som jag har lånat. Jag var på biblioteket igår och lånade den här fina lilla boken (;)):

Men när jag skulle låna om alla andra lån gick Murakamis böcker inte att låna om, för nu vill någon annan njuta av dem. Jag ska försöka stressläsa Kafka på stranden och Sputnikälskling som ligger påbörjade här hemma. Vi får se hur det går!

Kafka på stranden är faktiskt tokäcklig. Jag har precis plågat mig igenom en djurtortyrscen ur den och sedan inte orkat läsa vidare. Tills vidare måste jag säga att jag tycker bäst om Norwegian wood (som förvisso är den enda av hans böcker som jag har läst ut, hittills). Vilken är din Murakamifavorit?


Kommentarer

6 svar till ”Alla läser Murakami!”

  1. Du kan fortfarande hänga på Murakami-trenden genom att läsa Norwegian wood, för den innehåller garanterat ingen djurtortyr. Risken är dock att man blir väldigt besviken när man läser en så hypad författare. Det är svårt att inte ha för höga förväntningar..!

  2. Jag har inte last nagot av Murakami alls, men alla verkar nastan ga i Murakami-feber. Dock; djurtotyrscener gar helt bort for mig, holl pa att avlida nar jag laste “Sex liter luft” och huvudpersonen stangde in en katt i en lada i solen och vantade i ett par dagar pa att den skulle do…Madde sjukt illa, maste halla mig borta fran sadana saker!

  3. Lite oroväckande att alla verkar tycker bäst om Norwegian wood, för den har jag ju redan läst. 😉 Någon som har läst hans senaste, den som är utgiven i flera band? 1Q84?

  4. Jag känner redan för att läsa Kafka en gång till (och de andra jag läst. Det känns som om alla böckerna hör ihop på nåt vis, så för varje gång jag läser en ny får jag lust att läsa om de gamla och se om de har förändrats något)

    Fågeln som vrider upp världen är nog min favorit av de jag hunnit med, den och Norwegian Wood

  5. Halvvägs genom Norwegian Wood för tillfället, första boken jag läser av honom … men kommer definitivt att läsa fler, så då får vi se!

  6. Håller nog med dig där, Norwegian Wood är fin! Tycker mycket om den.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.