Nåt gammalt, nåt nytt…

Igår hade vi träff med bokcirkeln Picket & pocket igen. Den här gången var vi i min kvarterslokal, som jag aldrig har haft anledning att besöka förut. Som så mycket annat i mitt kvarter har den stannat i 60-talet. Jag måste ändå säga att jag trivs här, trots att soffan i kvarterslokalen är så horribel att jag saknar ord. 🙂

Nåväl. Vi diskuterade Vi har redan sagt hej då och hamnade bland annat i diverse diskussioner kring relationer och singelliv. Som vanligt är det kul att få andras perspektiv. 🙂 Den här gången kan vi dessutom se fram emot att få även författarens perspektiv, eftersom han har kontaktat mig. Mycket roligt!

En annan mycket rolig grej med gårdagens träff var att snälla Sofia/Hundöra hade med sig en present till mig: boken Matens pris! 🙂 Den vill jag ju verkligen läsa!

Apropå nya böcker har jag fått en del andra nyheter i hyllan. En hel liten hög faktiskt.. Bland annat en biografi av Christian Wass, som skriver om sitt liv, som fick en oväntad vändning när Wass var 20 år och bröt nacken i en dykolycka. Jag är säker på att boken kommer att väcka många tankar och mycket känslor. I högen ligger också essäsamlingen Varför håller man på? av Fredrik Sjöberg och Skuggland av Jonas Brun. Jag har läst så bra om både Varför håller man på? och Skuggland i DN att jag ser fram emot läsningen.

(fråga inte vad jag har fotat i för perspektiv…)

Ja, sedan ligger ju Oskuldens museum där också… Och då kanske uppmärksamma besökare undrar om jag inte har läst den ännu (eftersom jag tjatar om dess storhet ca 1 gång i veckan). Ja, det har jag ju faktiskt. Det verkar inte bättre än att jag… eh… har blivit lite av en samlare. 😮 Fick till och med köpa den via Bokbörsen (antikvariat), då den är helt slutsåld hos nätbokhandlarna. Nu är den dock min trots allt! Den kom inslagen i brunt papper och i en kartong med förbluffande många frimärken:

Nu ska den stå i min bokhylla och påminna mig om god läsning. 😉

Nästa bok att läsa blir Sarah Waters Främlingen i huset. Det är en skräck som Anna/Med näsan i en bok hade som förslag. Spännande att läsa något läskigt! Det gör jag faktiskt sällan. Enda problemet är att hinna läsa ut den… 😉 Det är mycket på gång nu.