Tematrio: Nationaldagen

Glad nationaldag, alla lĂ€sare! 🙂 SjĂ€lv njuter jag av ledighet idag och kanske blir det en del lĂ€sning… Idag passar jag ocksĂ„ pĂ„ att svara pĂ„ veckans Tematrio, som den hĂ€r veckan handlar om svenska böcker: BerĂ€tta om tre bra svenska böcker! Överraska gĂ€rna med lite ”udda” författare/böcker.

Jag lĂ€ser massor av svenska böcker. Faktiskt tycker jag att det Ă€r lite onödigt stor övervikt av svenska böcker bland mina lĂ€sta titlar… Nu passar jag pĂ„ att tipsa om tre böcker som handlar om Sverige och uttrycker Ă„sikter kring politik & samhĂ€lle.

Mitt första val Ă€r Bodil Malmstens Och en mĂ„nad gĂ„r fortare nu Ă€n ett hjĂ€rtslag, som kom ut i Ă„r. Med Malmstens fantastiska sprĂ„k och exakthet skildras dagens Sverige – en post som inte kan leverera paket, bussar som inte klarar av vintervĂ€glag och lĂ€kartider som oavsett Ă€rende maximalt fĂ„r vara 12 minuter och som alltid ligger 2 mĂ„nader bort…

I Är har jag ocksÄ lÀst den sylvassa och gapskrattframkallande Ja till Liv!. Vilken fantastisk satir. Rolig, intressant och snyggt tecknad.

Som tredje bok tar jag en av förra Ärets favoriter, Shamanens sÄng, som ocksÄ Àr en satir. Shamanens sÄng handlar om en kvinna som hamnar i klÀm i vÄrden. TankevÀckande och engagerande!


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Nationaldagen”

 1. Profilbild för Josefin

  Liv for president!

  1. Profilbild för Linnea

   Jag mÄste lÀsa fler serier av Liv Strömquist! Har du nÄgra tips pÄ vad jag ska ge mig pÄ hÀrnÀst?

 2. Profilbild för Jenny E.

  Vad kul att du ocksÄ tipsade om Bodil Malmsten. Men vi vald olika bok att tipsa om. Jag har inte lÀst den du pratar om men skulle jÀttegÀrna vilja lÀsa alla hennes loggböcker. =)

  1. Profilbild för Linnea

   Kul att vi valde samma författare. Malmsten Ă€r verkligen kanon! Jag vill lĂ€sa allt av henne.. 🙂 Jag tycker nog att Och en mĂ„nad gĂ„r fortare nu Ă€n ett hjĂ€rtslag Ă€r hennes bĂ€sta loggbok hittills, sĂ„ jag kan verkligen tipsa om den. LĂ€s! 🙂

LĂ€mna gĂ€rna en kommentar! 🙂

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske Àven Àr intresserad av...

%d bloggare gillar detta: