Tematrio: Nationaldagen

Glad nationaldag, alla läsare! 🙂 Själv njuter jag av ledighet idag och kanske blir det en del läsning… Idag passar jag också på att svara på veckans Tematrio, som den här veckan handlar om svenska böcker: Berätta om tre bra svenska böcker! Överraska gärna med lite ”udda” författare/böcker.

Jag läser massor av svenska böcker. Faktiskt tycker jag att det är lite onödigt stor övervikt av svenska böcker bland mina lästa titlar… Nu passar jag på att tipsa om tre böcker som handlar om Sverige och uttrycker åsikter kring politik & samhälle.

Mitt första val är Bodil Malmstens Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag, som kom ut i år. Med Malmstens fantastiska språk och exakthet skildras dagens Sverige – en post som inte kan leverera paket, bussar som inte klarar av vinterväglag och läkartider som oavsett ärende maximalt får vara 12 minuter och som alltid ligger 2 månader bort…

I år har jag också läst den sylvassa och gapskrattframkallande Ja till Liv!. Vilken fantastisk satir. Rolig, intressant och snyggt tecknad.

Som tredje bok tar jag en av förra årets favoriter, Shamanens sång, som också är en satir. Shamanens sång handlar om en kvinna som hamnar i kläm i vården. Tankeväckande och engagerande!


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Nationaldagen”

  1. Vad kul att du också tipsade om Bodil Malmsten. Men vi vald olika bok att tipsa om. Jag har inte läst den du pratar om men skulle jättegärna vilja läsa alla hennes loggböcker. =)

    1. Kul att vi valde samma författare. Malmsten är verkligen kanon! Jag vill läsa allt av henne.. 🙂 Jag tycker nog att Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag är hennes bästa loggbok hittills, så jag kan verkligen tipsa om den. Läs! 🙂

  2. Liv for president!

    1. Jag måste läsa fler serier av Liv Strömquist! Har du några tips på vad jag ska ge mig på härnäst?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.