Skumtimmen som film

Här om dagen läste jag Johan Theorins novell Bengångarna, men bland hans böcker är jag faktiskt mest förtjust i hans oavslutade(!) Ölandskvartett: Skumtimmen, Nattfåk och Blodläge. Jag väntar spänt på den sista delen, men har inte sett någon info om när den kan tänkas komma ut eller om hans ens har börjat skriva den. Någon som vet?

En nyhet som jag har nåtts av är i alla fall att böckerna kommer att filmatiseras och först ut är såklart del 1, Skumtimmen. Lena Endre spelar huvudrollen. Det ska bli riktigt spännande att se vad det blir av filmatiseringarna! 🙂


Kommentarer

4 svar till ”Skumtimmen som film”

  1. Profilbild för Lisa

    Har läst hans böcker , utom novellsamlingen. Vilken kul nyhet att böckerna ska filmas. Jag älskar böckerna. Blodläge blev dock lite för overklig för min smak.

    1. Ja, det är kul att de filmatiseras. 🙂 Jag tror första filmen är planerad att komma ut nästa år.

  2. Har läst alla Theorins böcker utom novellsamlingen och fullständigt älskar hans berättarstil. Skall så klart även läsa novellerna och ser också fram emot fortsättningen på Ölandsserien. Låter spännande att böckerna skall filmatiseras.

    1. Jag gillar också hans berättarstil och jag måste också läsa hans novellsamling.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.