Skumtimmen, filmen

I måndags såg jag filmatiseringen av Skumtimmen. Jag har inte boken färskt i minnet precis, för det var rätt länge sedan jag läste den, men det var verkligen mycket jag inte kände igen. Jag tycker att Theorin är en otroligt bra författare och jag gillar särskilt att han stoppar in så mycket folktro och övernaturligt i sina böcker, men samtidigt öppnar för naturliga förklaringar… Som jag minns hans böcker så är de över huvud taget fria för tolkningar av vad som egentligen hände. Filmen är dock väldigt tillrättalagd, vilket kanske är ett måste för att det ska gå att få ihop en film av berättelsen. Jag tyckte den var helt ok, men med en del logiska luckor och med rätt fri tolkning från boken så blev jag väl inte helt såld, precis. Skulle ge den 3 av 5 i betyg. 😉

Skumtimmen är förresten inte Theorins bästa bok, tycker jag, för jag föredrar Nattfåk. Kommer den också att filmatiseras? Någon som vet?


Publicerat

i

av

Kommentarer

6 svar till ”Skumtimmen, filmen”

 1. Profilbild för sara

  Jag såg den igår faktiskt, gillade den inte alls. Boken var väldigt bra och jag kommer från Öland och tycker han gjorde en fantastisk tolkning av mystiken som kan vila över alvaret.
  Filmen lyckades överhuvudtaget inte fånga den, den kände snabb och lite ihopkastad. Lite mer mystik och läskiga scener tack!

  1. Profilbild för Linnea

   Jag blev inte heller så imponerad av filmen, faktiskt. Den kändes väldigt tillrättalagd och hade inte alls den där mystiken som finns i boken, som sagt.

 2. Profilbild för MarveW

  Har inte sett dem men vill gärna se den. Tack för din reflektion.

  1. Profilbild för Linnea

   Den har inte fått så bra kritik har jag sett, men kan ändå vara sevärd.. Hoppas du gillar den!

 3. Profilbild för Maria

  Gillade boken men är tveksam om jag tänker se filmen. Nu blev jag ännu mer tveksam.

  1. Profilbild för Linnea

   Du kan ju ge den en chans.. Men kritiken har varit rätt ljum faktiskt.. :/

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: