Skumtimmen, filmen

I måndags såg jag filmatiseringen av Skumtimmen. Jag har inte boken färskt i minnet precis, för det var rätt länge sedan jag läste den, men det var verkligen mycket jag inte kände igen. Jag tycker att Theorin är en otroligt bra författare och jag gillar särskilt att han stoppar in så mycket folktro och övernaturligt i sina böcker, men samtidigt öppnar för naturliga förklaringar… Som jag minns hans böcker så är de över huvud taget fria för tolkningar av vad som egentligen hände. Filmen är dock väldigt tillrättalagd, vilket kanske är ett måste för att det ska gå att få ihop en film av berättelsen. Jag tyckte den var helt ok, men med en del logiska luckor och med rätt fri tolkning från boken så blev jag väl inte helt såld, precis. Skulle ge den 3 av 5 i betyg. 😉

Skumtimmen är förresten inte Theorins bästa bok, tycker jag, för jag föredrar Nattfåk. Kommer den också att filmatiseras? Någon som vet?


Kommentarer

6 svar till ”Skumtimmen, filmen”

 1. Gillade boken men är tveksam om jag tänker se filmen. Nu blev jag ännu mer tveksam.

  1. Du kan ju ge den en chans.. Men kritiken har varit rätt ljum faktiskt.. :/

 2. Har inte sett dem men vill gärna se den. Tack för din reflektion.

  1. Den har inte fått så bra kritik har jag sett, men kan ändå vara sevärd.. Hoppas du gillar den!

 3. Jag såg den igår faktiskt, gillade den inte alls. Boken var väldigt bra och jag kommer från Öland och tycker han gjorde en fantastisk tolkning av mystiken som kan vila över alvaret.
  Filmen lyckades överhuvudtaget inte fånga den, den kände snabb och lite ihopkastad. Lite mer mystik och läskiga scener tack!

  1. Jag blev inte heller så imponerad av filmen, faktiskt. Den kändes väldigt tillrättalagd och hade inte alls den där mystiken som finns i boken, som sagt.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.