Snart utdelning av Stora ljudbokspriset

Nu börjar Bokmässan närma sig (27:e-30:e september). Jag hör inte till de som kommer att besöka mässan, trots att jag har en kompis som har frågat flera gånger om jag inte vill hänga med, och trots att jag här om veckan fick erbjudande att åka med Swebus Bokbuss och blogga därifrån. Det svider lite att jag inte kan åka, men det känns rätt att tacka nej. Det är helt enkelt en lite för lång resa för att jag ska kunna ta mig tid att göra det mitt i hösten, när det är fullt upp med annat. Jag har en kurs som går på heltid i Uppsala, just vid tiden för bokmässan, samtidigt som jag är medförfattare till tre vetenskapliga artiklar, som snurrar lite fram och tillbaka och ska skickas in under hösten, plus att jag dessutom har nya projekt att ta itu med på labbet hemma i Umeå. Ja, och så har jag ju ett liv också. 😉 Jag blir helt stirrig om jag inte får mina två danslektioner varje vecka och helst vill jag ha mina två gympass i veckan också. Och så är det de där vännerna jag vill umgås med och pojkvännen som jag vill träffa hela tiden. Och romanerna i bokhyllan och filmerna på bion och… Det blir ingen tripp till Göteborg. Men jag litar på att t.ex. min bokcirkelkamrat Anna rapporterar flitigt, för hon är bokbloggsambassadör tillsammans med ett gäng andra fina bokbloggare. 🙂

Nåväl. Det var ju inte detta jag hade tänkt skriva, egentligen. Jag hade tänkt uppmärksamma att det händer väldigt mycket under bokmässan. Det är ju t.ex. tidpunkten då vinnaren till Stora ljudbokspriset utses. Jag är jättenyfiken och håller lite på Stjärnlösa nätter… 🙂

Stora ljudbokspriset har för övrigt passat på att göra en undersökning om ljudböcker och de fann självklarheter i stil med att många (71 %) gillar att lyssna på ljudböcker medan de gör annat och att det är poppis att lyssna i bilen (40 %). Själv har jag alltid ljudböcker som en extra bok att ta till när jag har något annat för händer. Det är verkligen perfekt att lyssna medan man städar eller labbar med enkla grejer eller gör något annat som inte kräver allt för stor koncentration. Undersökningen visade också att 37 % lyssnar i mobilen (2005 var siffran 3 %, vilket kanske inte är så förvånande. 2005 hade jag knappast ens mp3-spelare på min mobil). Jag lyssnar också på mobilen ibland, men föredrar egentligen en mindre och smidigare mp3-spelare, som är roligare att ha med på löpturen eller i fickan när man jobbar med något. Hur lyssnar du?


Kommentarer

3 svar till ”Snart utdelning av Stora ljudbokspriset”

  1. […] Jag har skrivit en del om Stora ljudbokspriset och i år har jag också lyssnat på flera av de nominerade. Mest har jag hållit en tumme för Stjärnlösa nätter, som jag tyckte var väldigt tankeväckande och bra. Priset har nu delats ut och i år går det till Eva Hornungs Hundpojken, i uppläsning av Jonas Malmsjö. Det blir första priset som går till en utländsk författare och första gången som priset går till en kvinna. Boken är helt okänd för mig, men nu har jag en extra bra anledning att lyssna på boken. 🙂 […]

  2. Jag lyssnar en stund på kvällen innan jag somnar, men har däremot väldigt svårt för att lyssna på ljudbok medan jag gör annat. Vill helst ligga i sängen och just bara lyssna. Laddar ner alla ljudböcker via Dito till mobil.

    1. Aha. Jag har sällan ro att ”bara lyssna”. Möjligen gör jag det kanske på stranden.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.