Tjatigt

Jag har ju varit minst sagt tveksam till att läsa höstens snackis, Femtio nyanser av honom, men det märks att den har gett stort avtryck och att den har inspirerat även andra förlag. Gilla böcker är nu aktuell med en samling erotiska noveller, riktade till unga. Titeln är Het, och bland författarna märks t.ex. Jessica Schiefauer, vars bok, Pojkarna, vann Augustpriset nu senast. Det känns ju lite creddigt, i och för sig. Åsa Anderberg Strollo, iniativtagare till boken, säger:

Jag tycker att man översköljs av sex och nakenhet i samhället, och nätet svämmar över av porr. Men samtidigt är det ett stort hyschhysch kring sex. Och det finns inte så mycket av lusten, passionen och glädjen. Jag tror att litteraturen har en väldigt viktig funktion för de unga där. Och det digitala formatet tillgängliggör förstås ännu mer, vilket känns extra roligt.

Det låter ju bra. Fast…  samtidigt låter det motsägelsefullt. Jag har ju inte läst boken, och kommer inte göra det heller, men hur kan ännu en bok om sex minska allt tjat om sex? Ingen aning! Utan att ens ha läst någon av alla dessa porrböcker, som poppar upp på de mest olika förlag, kan jag säga att jag är less redan innan jag har testat. Ge mig en annan trend!


Kommentarer

4 svar till ”Tjatigt”

 1. Hmm…jag skulle gärna läsa den här, hörde en diskussione på radio om att den skulle fokusera mer på själva den erotiska känslan och spänningen som byggs upp mellan två människor. Skulle vara intressant att läsa, eftersom det, i alla fall i mina ögon, brukar vara svårt för författare att få till just det….

  1. Jag håller med om att sexscener sällan är särskilt lyckade i romaner. Men själv är jag inte särskilt intresserad av att läsa en bok som handlar om sex, lika lite som att jag är intresserad av att se porrfilm istället för film.. Jag är verkligen förbryllad över trenden.

   Men. Säkert läsvärda noveller! Det är creddiga namn de har samlat ihop och den är säkert välskriven.

 2. Ja, jag håller med dig – ge mig en annan trend. Mindre porr och färre trilogier skulle göra mig glad.

  1. Har inte tänkt på trilogitrenden, men det ligger något i det också..
   Fast.. En trilogi jag är galet sugen på att läsa är Gardells nyss påbörjade.. 🙂 Så där är jag inte lika avigt inställd som till alla sexböcker. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.