Alakoski skriver mer om fattigdom

Himmel vad många intressanta böcker det kommer ut i år! Gardell, Khemiri… Och nu har nyheten också nått mig att Susanna Alakoski kommer med nytt: Oktober i fattigsverige. Jag läste en intervju med Alakoski i Feminia, där hon också berättade om sin bok och om hur hon började skriva. Jag har förstått att hon skriver från egna erfarenheter, men har inte vetat så mycket om henne och hennes bakgrund, så det var intressant att läsa intervjun, där hon berättade om hur det var att växa upp i fattigsverige. Hennes nya bok är en biografi och jag tror och hoppas att den kommer att vara minst lika brännande som Svinalängorna och Håpas du trifs bra i fengelset. Alakoski skriver engagerat och intressant om klassfrågan, ingen tvekan om saken.


Kommentarer

2 svar till ”Alakoski skriver mer om fattigdom”

  1. Den här boken tror jag är bra. Har läst Svinalängor och gillade den som bok, men inte tanken på att vissa barn har det så hemskt.

    1. Jag tror också att den är bra. Och ja, man blir verkligen ledsen över den verklighet som många barn lever i. Alakoskis böcker är ögonöppnare..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.