Böcker om böcker

Just nu läser jag Bodil Malmstens fantastiskt underhållande bok Så gör jag. Jag tycker ju om Malmstens böcker, mer för hennes stil än hennes berättelser om jag ska vara ärlig, men jag var faktiskt lite tveksam inför att läsa en bok som mer verkar vara en fackbok än en skönlitterär bok. Jag kan dock konstatera att den i mycket liknar hennes tidigare böcker, inte minst hennes loggböcker. Det är alltså inte så mycket en guide till att skriva som jag hade trott.

Det är fler än Malmsten som skriver böcker om att skriva och läsa. Även min favorit Orhan Pamuk är aktuell med detta. Hans nya på svenska heter En naiv och sentimental prosaist: Tankar om romanen, där han som titeln antyder delar med sig av sina tankar kring romanen. Det känns onekligen lite spännande att få ta del av författarnas tankar kring detta. Nu har jag ju inte läst Pamuks bok, men Malmsten har i alla fall krossat några av mina fördomar om hur skrivande går till… Jag återkommer med lite mer tankar kring boken när den är utläst.


Kommentarer

4 svar till ”Böcker om böcker”

  1. Det här bådar ju gott 🙂 Jag måste se till att bli klar med Tre enkla regler finns inte så att jag får börja läsa Så göra jag.

    1. Låter som en bra plan!

  2. Så Gör Jag står högst på min önskelista till tomten ( hoppas min man läser den ordentligt…) och jag har aldrig hört talas om Orhan Pamuks bok som du skriver om men den verkar väldigt intressant, kan får kanske lägga till den på önskelistan 🙂

    1. Pamuks bok är nog rätt ny.. Jag läste om den i DN i helgen.
      Så gör jag passar på en önskelista. Det är en galet snygg bok med lyxiga papper och en massa bilder. Ja, och så är den ju skriven av Bodil Malmsten också.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.