Svenska Akademiens nordiska pris till Sofi Oksanen


Jag såg hos Litteraturkvalster & småtankar att Sofi Oksanen har fått Svenska Akademiens nordiska pris i år. Jag känner inte till priset så väl, men rent spontant känns det som att Sofi Oksanen är värd ungefär alla priser i världen. Utrensning är för min del en av de bästa böckerna från årets bokskörd. Med nästan osannolik tajming så är Oksanen för övrigt just nu Sverigeaktuell med När duvorna försvann. Den ska jag läsa!

Utrensning - Sofi OksanenNär duvorna försvann - Sofi Oksanen

Missa heller inte intervjun med Oksanen i Go’ kväll från den 9/4. Där nämns för övrigt det där med att Stalins kossor, Utrensning och När duvorna försvann hänger ihop. En kvartett ska det bli!

Bokens/böckernas författare:

Ämnen:


6 svar till “Svenska Akademiens nordiska pris till Sofi Oksanen”

  1. Utrensningen var en väldigt stark läsupplevelse och jag ser verkligen fram emot den nya. Jag kan även varmt rekommendera både Stalins kossor som Baby Jane.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.