Tematrio: Bröllopstider

Tematrio - BröllopstiderDen här veckan har Tematrio bröllopstema! ”Berätta om tre romaner/noveller/dikter/texter som innehåller ett bröllop.”

I Glada hälsningar från Missångerträsk måste Nadja gifta sig för att kunna adoptera. Längtan efter ett barn är så stark att hon till och med offrar sig och åker till avlägsna Missångerträsk för att hjälpa sin syster. Där ska också hennes blivande man vänta på henne; mannen som enbart gifter sig med henne för att hjälpa henne med adoptionen. Men i Missångerträsk blir ingenting som det var tänkt. Det finns en bröllopsscen, men jag tänker inte spoila och skriva mer än så.

Ett tragikomiskt bröllop utspelar sig i Tjuven av Göran Tunström. Oromantiskt, futtigt och sorgligt! Resten av boken handlar t.ex. om Silverbibeln, men det är de inledande kapitlen som har etsat sig fast i minnet.

Kerstin Thorvall skriver i en av mina favoritböcker, När man skjuter arbetare…, om Hilma, som gifter sig med en man som är psykiskt sjuk. Sjukdomen kommer dock som en överraskning på självaste bröllopsnatten. Djupt berörande berättelse om klassfrågan!

Ledsen att jag inte kan bjuda på någon trio om tre klockrena, lyckliga bröllop. Jag tror ärligt talat inte att de är så vanliga i litteraturen?


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Bröllopstider”

  1. Hos dig var det bara böcker som jag inte läst!

    1. Där ser man! Thorvall är verkligen ett tips i så fall, för hon är en av mina favoritförfattare.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.