Bakhtiari snart aktuell med bok som utspelar sig i Tehran

I höst kommer det nytt från Marjaneh Bakhtiari och den här gången utspelar sig boken i Tehran och vi kommer att få följa tre generationer iranier och deras relation till staden. Förlaget skriver:

”Godnattsagor för barn som dricker är en roman om att leva vidare. Vilka minnen är enskilda individers angelägenheter och vilka är del av ett större kollektivs? Får sorg verkligen vara privat när en ny nation ska hitta sina hjältar och skriva sin version av historien?

Marjaneh Bakhtiari är tillbaka med en lysande roman om människorna i en stad som genomlevt valfusk, statskupp, revolution, krig och massdemonstrationer.”

Jag ser fram emot att läsa den. Hennes senaste, Kan du säga schibbolet?, var helt lysande, särskilt i den fantastiska ljudboken, som är så bra uppläst! Den väckte verkligen tankar kring integration, fördomar och utanförskap. Jag föreställer mig att Bakhtiaris nya kan bli precis den bok som Huset vid moskén inte är: en intressant bok om dagens Iran (Huset vid moskén är väl iofs bra på sitt sätt, men jag hade väntat mig mer).

Godnattsagor för barn som dricker - Marjaneh Bakhtiari

Framsidan kunde kanske vara lite roligare, dock..?


Kommentarer

6 svar till ”Bakhtiari snart aktuell med bok som utspelar sig i Tehran”

 1. Jag läser just nu Huset vid moskén och är lite besviken på den. Få se om jag tycker bättre om den ju mer jag läser..

  1. Jag tyckte den var ok, men inget mer. Jag hade nog fel förväntningar på boken..

 2. Profilbild för Anna

  Jag läste Konungen i våras, den tyckte jag om. Kader skriver ju böcker om Iran för en västerländsk publik och köper man det så är de OK. Längtar också efter den nya Bakhtiari, hennes texter är spännande!

  1. Det är nog inget fel med Kader egentligen. Jag hade nog förväntat mig en helt annan typ av bok än vad Huset vid moskén är. Jag hade hoppats på mer vardag i dagens Iran, så som baksidestexten antyder, men det var ju lite annat..

 3. Den skulle ju ha kommit redan i maj så jag längtar galet mycket efter att läsa den! Har läst hennes två första och de är riktigt bra. Eller läst, den första läste jag och den andra jag lyssnade på precis som du och håller helt med dig om att det är en fantastiskt bra uppläsning.

  1. Aha, det visste jag inte; att den blivit uppskjuten, alltså. Jag har också läst hennes första, men Kan du säga schibbolet? är min favorit. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.