Har utökat samlingen med en rysk fantasy

Jag läser inte så mycket fantasy, men nu har jag faktiskt shoppat en finfin pocket, som jag har rätt höga förväntningar på. Boken är första delen i trilogin Mörkrets ring och på baksidan kan man läsa:

”Trilogin »Mörkrets ring« är den ryske fantasyförfattaren Nick Perumovs genombrottsverk och skrevs redan på sovjettiden. Med fantasyeposet »Svärdens väktare« har Perumov gjort sig känd för sitt säregna författarskap, där det goda inte alltid går att skilja från det onda.”

Det är för övrigt inte var dag jag läser en ryss, så det här har ju verkligen chansen att bli en bok som ger mig lite nya vyer.

Jag måste också säga att jag verkligen är förtjust över framsidan som går i mörka toner och guld. Jag brukar inte fastna för mörka och murriga omslag, men i det här fallet känns det elegant och snyggt! Det är dock inte helt enkelt att lyckas återge elegansen på bild, men ändå.

Någon som läst?

Alvklingan


Kommentarer

6 svar till ”Har utökat samlingen med en rysk fantasy”

 1. Wow, den där verkar intressant och himmels så fin den är!!

  1. Håller med! 😀
   Hoppas den är bra också..!

 2. Känner till författaren men har inte läst något. Jag är lite på jakt efter bra fantasy som jag skulle kunna gilla. Blir intressant att höra vad du tyckte om denna sen. 🙂

  1. Ja, får se vad jag tycker.. Jag är ingen van fantasyläsare. :/

 3. Nu blir jag sugen på den bara för den är rysk:).

  1. Jaså, du gillar rysk litteratur? Har du några boktips? Jag tänker ofta att jag ska läsa de klassiska ryssarna, Dostojevski o.s.v, men jag kommer liksom aldrig till skott!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.