Ett nytt Stora ljudbokspriset

Stora ljudbokspriset har fått en ny skepnad inför 2015. I år är det massor av nominerade titlar och det är upp till lyssnarna att rösta, vilket man gör på hemsidan. Vinnarna belönas under en gala, som kommer att hållas den 2:a mars. Skoj med lite mer gala och uppmärksamhet! Jag gissar dock att det blir populära titlar som vinner, snarare än de som hyllas av kritikerkåren, och det känns faktiskt lite synd om det här priset förvandlas till en ren marknadsföringsgrej där en hel packe titlar visas upp och sedan får en förutsägbar bestseller prispengarna. Får se hur det blir…

I kategorin skönlitteratur har jag bara lyssnat på en enda bok och det är Björndansen, som jag tyckte var spännande, men inte sådär krossande bra att jag skulle rösta på den. Så om jag skulle rösta så skulle det bli väldigt random…

Projekt Rosie och Sju jävligt långa dagar är också nominerade. Båda har jag bokcirklat, faktiskt, men jag har läst dem som pappersböcker, så jag kan inte direkt uttala mig om uppläsningen. Projekt Rosie tyckte jag var en väldigt fin bok och den gillade verkligen alla i cirkeln! Sju jävligt långa dagar förknippar inte jag med 2014, för den kom ut 2012 och jag läste den nog ungefär då (ljudboken är gissningsvis nyare än så). Jag gillade även Sju jävligt långa dagar, men för mig är den mest en ”mellanbra” underhållningsbok och kanske ingen jag slänger iväg en röst på. I deckarkategorien har jag lyssnat på Skymningens barfotabarn, Zack och Låt mig ta din hand. Jag kommer knappt ihåg någon av dem och det är kanske inget gott betyg. 😮 Eller jo, Zack sticker ut eftersom den innehåller en del extrema och knasiga grejer (människor som bussar vargar på folk!), men jag vet inte om den är en favoritbok för det.

Ja, det var lite om de böcker jag har läst. Det är som sagt många nominerade i varje kategori. Ska bli spännande att se vem som vinner!
Björndansen - Anders Roslund, Stefan Thunberg Projekt Rosie - Graeme Simsion Sju jävligt långa dagar - Jonathan Tropper Låt mig ta din hand - Tove Alsterdal Zack - Mons Kallentoft, Markus Lutteman Skymningens barfotabarn - Anna Jansson


Kommentarer

2 svar till ”Ett nytt Stora ljudbokspriset”

 1. Profilbild för Åsa m r
  Åsa m r

  Röstar man på innehållet eller uppläsningen/rösten?
  Läsning just nu: Utan personligt ansvar av Lena Andersson, Mysteriet mamma av Trude Lauritzen, Orka torka red Lotta Sjöberg
  Rekommenderar alla tre speciellt Orka torka i julstökstider

  1. Tanken är nog att man ska väga samman!
   Bra tips. 🙂 Jag ska absolut läsa Lena Anderssons bok. Får se om jag lyssnar eller läser själv.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.