Nattens cirkus av Erin Morgenstern

5 författare som borde skriva mer

Här om veckan såg jag att Jonathan Safran Foer snart är aktuell på svenska med sin första roman på 11 år. 11 år! Vissa författare tar god tid på sig att skriva sina verk… Idag tänkte jag blogga om 5 författare som för min del gärna fick skriva fler böcker.

Först och främst: Jonas Hassen Khemiri! Sedan debuten 2003 har han skrivit 4 romaner och en drös noveller och pjäser. 4 romaner är ju en hel del, men jag älskar Khemiris romaner och vill ha fleeeer. Ingen skriver så påhittigt som Khemiri och ingen är så skicklig på att ta pulsen på samhället som honom. Världen behöver fler böcker från honom!

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Tomas Bannerheds Korparna är en helt otrolig roman! Boken följer en pojke vars pappa är psykiskt sjuk. Tillvaron är naturligtvis präglad av oron över situation hemma, men det finns också sorg över ensamhet och utanförskap. Hans tillflykt blir till naturen, till fåglarna. Bannerhed belönades med Augustpriset för den här romanen 2011. Efter den har Bannerhed medförfattat en bok om fåglar, men nästa roman, när kommer den egentligen?! Snart, hoppas jag!

En annan författare som, mig veterligen, bara har skrivit en roman är Shani Boijaniu. Hon debuterade 2012 med den krossande bra romanen Det eviga folket är inte rädda (som kom på svenska 2013). Det är en ögonöppnande bok om hur det kan vara att bli vuxen kvinna i Israel. Jag vill gärna läsa fler berättelser om liv och erfarenheter i Israel. Snälla Boijaniu, skriv mer!!

Det eviga folket är inte rädda av Shani Boijaniu

När jag läste Nattens cirkus av Erin Morgenstern så kände jag direkt att det fanns någonting väldigt speciellt i den här berättelsen om kärlek och magi på en cirkus. Den liknar inte andra böcker jag har läst och bara en sådan sak bådar ju gott, eller vad man ska säga. Nu kanske inte Nattens cirkus höll exakt hela vägen för mig, men jag vill så gärna läsa mer från Morgenstern. Jag behöver fler magiska böcker!

Nattens cirkus av Erin Morgenstern

Therése Söderlind har skrivit två böcker och jag har läst hennes senaste: Vägen mot Bålberget, som kom ut 2013. Det är en berörande bok om häxprocesserna i Sverige och en bok där författaren på ett snyggt sätt har vävt ihop flera berättelser från kvinnor i olika tider. Det känns att Söderlind bär på många berättelser. Hoppas att hon också får ihop några fler böcker snart!

Har du någon favoritförfattare som du tycker borde skriva mer?


Kommentarer

2 svar till ”5 författare som borde skriva mer”

  1. Många bra boktips som jag skriver opp! Jag skulle vilja att ML Stedman fortsätter att skriva berättelser, kanske svårt att toppa Fyren mellan haven men jag tycker verkligen om hennes berättande!

    1. Kul att du gillade tipsen!
      Jag tyckte också om Fyren mellan haven. Men jösses vilken anonym författare – har inte ens en wikipediasida! 😉 Jag hoppas också att hon skriver mer!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.