Kaosvego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Kaosvego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Kaosvego är uppföljaren till Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare succékokböcker Mera vego och Ännu mera vego. För den som är ute efter snabblagad och god vardagsmat är det här den perfekta boken.

Betyg: 4 av 5.

Kaosvego, av dietisten Sara Ask och författaren Lisa Bjärbo, är exakt den typ av kokbok som tilltalar mig. Jag lagar vegetarisk mat och tycker att det är skojigt och avkopplande så länge det inte tar oceaner av tid (tid som inte finns när man har en tvååring hemma, vill jag påstå) eller finns en massa prestationsångest kring det hela. Jag vill kunna laga snabb och god vardagsmat, helt enkelt! Gärna sådan som passar bra i matlådan också.

Kaosvego är en kokbok som talar direkt till matlagare som mig! Den är därtill snygg och illustrerad med underbart matfoto. Den som har läst och lagat mat ur författarduons tidigare kokböcker, Mera vego och Ännu mera vego, kommer absolut att känna igen sig.

Går det att motivera fler böcker i samma genre? Ja! Jag tycker det är kul att testa nya recept och välkomnar verkligen sådana här uppföljare. Något som boken gör nytt och lite annorlunda jämfört med de tidigare varianterna är ett kapitel med lunchmat som passar för en person – något som i och för sig inte är speciellt aktuellt för mig, som aldrig skulle orka lägga tid på att laga sololunch på vardagar, men som säkert är kul och användbart för den som jobbar mycket hemifrån.

Mera vego och Ännu mera vego hör till mina mest välanvända kokböcker och jag har redan fläckat ned Kaosvego med diverse stänk och spill i köket. Det är ett gott betyg.

Kaosvego

Kaosvego innehåller foto av Ulrika Pousette och är illustrerad och formgiven av Katy Kimbell. Den gavs ut av Ordfront förlag 2021. ISBN: 978-91-7775-139-7.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.