Bokenkät

Jag hittade en bokenkät hos Bokhora. Lite kul att svara på!

Senast köpta inbundna bok: Jag köper ingen inbunden skönlitteratur och det var länge sedan jag hade någon kurslitteratur som var inbunden. Men Niklas mitt i veckan, vardagskokboken av TV-kocken Niklas Ekstedt, är nog inbunden, så jag säger den. Den fyndade jag på årets bokrea.

Senast köpta pocketbok: Du rêve pour les oufs av Faiza Guène. Har tyvärr inte läst den än.

Ultimata längden på en bok: Svårt att säga… Helst ska den vara under 400 sidor, för annars blir den lätt för klumpig och stor. Annars har jag inga särskilda preferenser.

Favoritbokhandel: Franska bokhandeln! Helt fantastiskt snabba på att leverera. Jag vet inte hur de beter sig, men oavsett vilken tid på dygnet eller vilken veckodag man beställer så tycks man ha sin bok i handen dagen därpå. 😉 (Men hemsidan är rätt ful, tyvärr).

Favoritbibliotek: Umeå universitetsbibliotek får jag väl säga. Det är där jag lånar i stort sett allt jag läser. Stället kräver dock att man vet vad man ska ha, för allting är prydligt magasinerat och absolut inte inspirerande skyltat.

Favoritplats att läsa (i hemmet): Badkaret tror jag, men jag försöker att undvika att läsa just böcker där eftersom de lätt blir lite… eh… blöta.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På en filt i solen på gården! Eller egentligen var som helst utomhus när det är soligt och man kan skaffa sig lite solbränna.

Fem författare du alltid köper i inbundet format: Jag köper normalt sett inte skönlitteratur och skulle jag göra det skulle jag inte göra det i inbundet format. Helt ärligt: Varför vill man ha inbundet? Svara gärna, för jag fattar ingenting! Klumpiga och dyra böcker är ingenting för mig. De tar en jäkla massa plats också! Hugha.

Bästa lässnackset: Brukar inte äta samtidigt, för det brukar ändå bara resultera i nedfläckade böcker. Hehe. Men lite smågodis är ju aldrig fel, eller hur? =)

Bästa läsdrycken: Te.

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag vill nog ha tystnad faktiskt.

När på dygnet läser du helst?: Läser mest innan jag går och lägger mig, men det är nog mer för att jag tar mig tid att läsa då snarare än att jag föredrar just den tidpunkten.

Bästa bakfylleläsningen: Jag brukar envisas med att påstå att jag aldrig blir bakfull. 😛 Men om sanningen ska fram så har det väl hänt att jag har haft ont i huvudet dagen efter någon enstaka gång och då läser jag faktiskt helst ingenting. Möjligen något modemagasin. Elle kanske!

Bästa kollektivtrafikläsningen: Vad som helst med lagom korta kapitel skulle jag vilja säga. Det får gärna vara spännande också, så att man nästan längtar efter att få sätta sig på bussen. 😉 Fast jag har svårt att komma på någon specifik bok just nu. Det var faktiskt länge sedan jag pendlade senast och jag har en tendens att somna på bussen, så det var nog hemskt länge sedan jag faktiskt läste något när jag reste kollektivt.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.