En till bokenkät

Enkäter är kul! Här kommer en till från Fiktionista.

Infoga en bild av det snyggaste bokomslaget du har i din bokhylla. Förklara varför du tycker det är så snyggt.
Jag kan ju börja med att säga att min bokhylla inte direkt innehåller många böcker, men ska jag ändå välja ut någon så tycker jag att omslaget till La classe de neige är snyggt, trots att det inte alls speglar boken. Jag vet inte vad det är som gör det, men det är ett så fulsnyggt motiv och allmänt konstigt arrangerat. Haha.

La classe de neige - Emmanuel Carrère

Vilka tre böcker vill du köpa härnäst?
Det är ingen bok jag vill ha/behöver just nu. Jag har köpt hela terminens kurslitteratur, så det finns inget mer på den fronten att köpa heller.

Vad skulle titeln vara till din egen självbiografi?
Jag har funderat och funderat, men kommer inte på något bra. Men om jag vore född 69 hade den lugnt hetat ”I begynnelsen gick människan på månen”, precis som Jonas Gardell inleder En komikers uppväxt. Det är en av de bästa inledningar jag vet!

Om du fick bjuda hem valfri författare i ett dygn, vem hade du bjudit och vad hade ni gjort under dygnet?
Apropå Gardell hade jag gärna fikat och umgåtts i största allmänhet med honom, för jag tycker att han är så himla bra!

Hur ser din läsritual ut (hur förbereder du din lässtund)?
Jag tar en bok och läser lite när jag har tid. Mer avancerat än så är det inte för mig. Haha.

Föredrar du färdiga/definitiva slut eller öppna slut? Varför?
Jag är lite kluven här. Ibland känner man att författaren inte kom på något bättre och då är öppna slut bara irriterande. Samma sak gäller om författaren slutar med en cliffhanger för att locka med nästa bok i serien. Sedan finns det böcker som t.ex. Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, som är favoriter just på grund av slutet!

Vilken bok hoppas du blir film, och vem ska i så fall regissera filmen?
Jag tycker att filmatiseringen av Tillsammans är man mindre ensam blev så bra, så jag skulle gilla om de filmatiserade Lyckan är en sällsam fågel av samma författarinna. Regissörer har jag ingen koll på.

Infoga en sångtext som du gillar och musikvideon om du kan hitta den på t.ex. YouTube.
Jag älskar Ane Bruns musik i största allmänhet och hennes duett med Lars Bygdén tycker jag är hemskt fin.

I’ve walked this road, went up and down
I’ve walked this road a thousand times
I’ve walked up and ‘round the bend
To find this road it has no end
The road is hard the road is long
It tears you up and wears you down
It feeds you hope and then make you blue
This dirty road where I met you

Det är fint skrivet om ett förhållande. Videon är inte superduper, men ändå.

Nämn en rolig litteraturrelaterad internetsida som du brukar vara inne på (helst något annat än en bokblogg).
Jag brukar använda mig av Boktipset.se faktiskt. Där skriver man in betyg på de böcker man har läst och får skräddarsydda boktips. Sökfunktionen kan orsaka svår huvudvärk, men i övrigt är den skoj!

Hur många böcker läser du i genomsnitt på ett år?
Ca en i veckan blir det nog i bästa fall, så säg 52.


Kommentarer

Ett svar till ”En till bokenkät”

  1. Vad kul att läsa dina svar! Bra låtval! Jag har inte hunnit läsa Lyckan är en sällsam fågel ännu, men vill göra det.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.