Tematrio: Bladvändare

Tematrio - BladvändareLyrans Tematrio handlar den här veckan om ”bladvändare”, böcker som är så fängslande och spännande att man inte kan lägga de ifrån sig. Jag älskar bladvändare! Tre bladvändare:

Böckerna om Harry Potter, särskilt Harry Potter och dödsrelikerna är några av de mest spännande bladvändare jag vet. Omöjliga att lägga ifrån sig! De första böckerna om den trollande pojken, som dras in i magiska äventyr, är lite mesiga, men ju äldre han blir, desto grymmare blir det och mer spännande likaså.

En annan bok som lockar till sträckläsning är Fördjupade studier i katastroffysik, som är enormt fängslande och bjuder på överraskningar. Den handlar om en ung tjej som bor ensam tillsammans med sin pappa. Hon får ett speciellt förhållande till en av sina lärare, en vän som avslöjar väldigt lite om sig själv och faktiskt tycks dölja något. NÄR får vi läsa något mer av Pessl? Jag älskade den här boken!

Som tredje bok kan jag nämna Is och vatten, vatten och is. Boken handlar om en tjej som är på expedition med isbrytaren Oden. När någon bryter sig in i hennes hytt väcker det en massa känslor och minnen från förr. Majgull Axelsson har i den här boken, liksom i alla hennes böcker, verkligen lyckats tränga in på djupet. Det är svårt att inte bli berörd av de levnadsöden hon målar upp!


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Bladvändare”

  1. Jag tror man älskar eller hatar Pessls bok.. Men ge den en chans!

  2. HP-böckerna och Axelsson tycker jag ju är riktiga bladvändare och riktigt bra också, så nu blir jag nyfiken på den där katastroffysik-boken som jag länge varit lite skeptiskt till. Hm. Måste nog kolla upp nån gång i alla fall.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.