Tematrio: Titelfärg

Nu kommer den tredje Tematrion på rad! Efter den här är jag åtminstone ikapp. 🙂

Berätta om tre böcker med en färg i titeln!

Först kom jag inte på en enda, men sedan kollade jag igenom vilka titlar jag har läst de senaste åren och hittade massor!

En av dem hör till mina favoriter: Ett öga rött. När boken kom blev den stort uppmärksammad p.g.a. att den är skriven på invandrarsvenska; och visst gör det boken speciell! Jag skulle faktiskt vilja säga att Jonas Hassen Khemiri är en av de största ordkonstnärerna vi har i Sverige och det tycker jag inte minst efter att ha läst hans senare bok, Montecore, som förresten handlar om en författare som heter Jonas Hassen Khemiri och som känner sig enormt missförstådd över sin debutroman. 😉

En regelrätt färg är det kanske inte, men som andra bok skulle jag gärna vilja nämna Blonde. Det måste jag väl få göra? Det är ju faktiskt en hårfärg om inte annat. 🙂 Boken handlar om en av de mest mytomspunna och fascinerande blondinerna genom historien: Marilyn Monroe. Missförstådd, längtande efter ett liv hon inte har, ständigt utnyttjad… Ja, ett verkligt speciellt liv och en mycket speciell bok. En av Joyce Carol Oates bästa!

Som tredje bok skulle jag vilja nämna en fin barn/ungdomsbok, som fungerar lika bra att läsa som vuxen. Den sorgliga (och kanske lite sentimentala, hehe) boken Black Beauty är hästböckernas hästbok. Den enda (?) hästboken som är så mycket klassiker att den är utgiven i serien Penguin Classics!


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Titelfärg”

  1. […] färger och städer har turen kommit till djur. Veckans Tematrio handlar om […]

  2. […] här veckan har Lyran repriserat en gammal Tematriofavorit: Berätta om tre böcker med en färg i […]

  3. Borde kanske läsa den! 🙂

  4. En halv gul sol är ju underbar!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.