Glutenfria kokboken

Glutenfria kokboken - Elisabeth Ekstrand-HemmingssonJag tycker faktiskt väldigt mycket om kokböcker och det är böcker som jag, till skillnad från skönlitteratur, gärna köper på mig för att ha och bläddra i. Helt nyligt fick jag diagnosen celiaki; en sjukdom har härjat helt symptomlöst i min kropp, eventuellt hela livet. Gissa om det är en omställning?

En av mina julklappar i år är Elisabeth Ekstrand Hemmingssons Glutenfria kokboken i ICA bokförlags ”rutiga” serie. Sedan tidigare har jag 7 sorters kakor och Vegetariska kokboken. Jag gillar de rutiga böckerna, för de har generöst med fakta & tips, men även mycket recept. Den här boken kommer jag nog ha stor nytta av framöver.

Den fokuserar naturligtvis på det som är knepigt när man är glutenintolerant och den har kapitel för alla ”problemområden”: matbröd, pajer, pizza, äggrätter (pannkakor), såser & stuvningar, piroger m.m. Mycket fin bok! Jag gillar verkligen alla snygga bilder. Jag har inte testlagat något ur den ännu, men recepten känns enkla att följa och inte särskilt tillkrånglade (förutom det extra krångel som kommer av att det är glutenfritt, såklart).


Kommentarer

Ett svar till ”Glutenfria kokboken”

  1. […] fick inte bara Glutenfria kokboken i julklapp, utan även Lilla himlafågel av Joyce Carol Oates. Jag tycker verkligen om Oates och […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.