Tematrio: Vatten

Den här veckan kretsar Tematrio kring vatten: Berätta om tre böcker som utspelar sig vid vatten!

Det kanske inte är så konstigt att de två titlar som poppar upp i huvudet först av alla är Den gamle och havet och Is och vatten, vatten och is. Det är ju två böcker med vatten/hav i titeln. Jag ser också framsidan till Mankells ungdomsbok Resan till världens ände framför mig. Framsidan föreställer ett stort fartyg som försvinner iväg mot ett okänt mål.

Den gamle och havet var en bok jag läste med blandade känslor. Mest tyckte jag nog att boken var obehaglig för att det kändes så otrevligt med den långa kampen mellan den gamle och fisken. Ja la inte ned någon möda på att tolka vad det symboliserar, men jag förstår att boken kan läsas på många sätt.

Is och vatten, vatten och is är en av mina favoriter. Boken liknar många av Majgull Axelssons andra böcker, men det är inget negativt. Hon skriver väldigt bra och insiktsfullt om människor och relationer.

Resan till världens ände är sista delen i en populär serie. Det är en fin bok om att växa upp och att fatta avgörande beslut.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Vatten”

  1. Den gamle och havet är den enda av dina tips som jag läst och det var många år sedan. Kul så klart med de andra boktipsen också!

    1. Jag kan verkligen tipsa om Majgull Axelsson om du inte har läst någon av hennes böcker ännu. Hon har skrivit många bra. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.