Tematrio: Titelgeografi

Den här veckan handlar Tematrio om geografiska platser: Berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln! Utomjordiskt går också bra.

Jerusalem är ju ett tacksamt exempel på en bok med en stad i titeln. 🙂 Det är faktiskt en riktigt bra bok, dessutom. När jag läste den tyckte jag att den var som en såpa – fast på ett bra sätt. Den innehåller verkligen allt.

En lite mindre exotisk stad är Hägersten. Där bor huvudpersonerna och det heterosexuella 😉 paret i Hetero i Hägersten. Det är en rolig och fin bok om att leva tillsammans.

Som tredje bok väljer jag Niceville. Niceville blir det påhittade namnet på Jackson, Mississippi, som Skeeter tar när hon tillsammans med hembiträdena Aibileen och Minny bestämmer sig för att skriva en bok och berätta om hemhjälparnas situation i 60-talets och rashatets amerikanska södern…


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Titelgeografi”

  1. Jerusalem läste jag för åratal sedan och Niceville har jag precis beställt från Adlibris. Din tredje bok har jag däremot inte ens hört talas om!

    1. Kul att du har beställt Niceville, för det är verkligen en bra bok. Jag har läst den i två olika bokcirklar och i princip alla i cirklarna har gillat den tokmycket. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.