DiCaprio som Gatsby

När jag var på bio här om veckan så såg jag reklam för filmatiseringen av The Great Gatsby. Jag har inte läst boken, men när jag såg att Leonardo DiCaprio har huvudrollen så ville jag se filmen nu nu nu! Tyvärr visade det sig att premiären inte är förrän nästa år…

Det finns fler filmatiseringar att se fram emot nästa år: Kajsa Ingemarssons Små citroner gula, Åsa Linderborgs biografi Mig äger ingen, Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och ytterligare en film baserad på Snabba cash t.ex. Andra filmer som är på gång: Gentlemen, Den allvarsamma leken och Bröderna Lejonhjärta. DN skrev för ett tag sedan om att utländska filmbolag närmast sliter och drar i svenska bestsellers. Det låter onekligen som att det är poppis att filmatisera böcker…


Kommentarer

3 svar till ”DiCaprio som Gatsby”

  1. […] så är det många filmatiseringar på gång. Jag var ju redan för någon månad sedan väldigt taggad på The Great Gatsby t.ex, men den har tyvärr fått sin biopremiär uppskjuten… Nu närmast ser jag istället […]

  2. Åh, den filmen vill jag också se! DiCaprio brukar ju vara bra 🙂

    1. Ja, visst är han bra! Jag tycker han är en fantastisk skådespelare.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.