Tematrio: Ätbart

Jag tänkte svara på Tematrio – Ätbart. Jag är inte i fas med Tematrio, men… De är ju roliga att svara på, även om man är sent ute.. 🙂 Berätta om tre (gärna bra) böcker med något ätbart i titeln!

Apelsinflickan är en fin ungdomsbok, där författaren Lena Kallenberg också ger en historielektion och berättar om den tuffa verkligheten för mindre bemedlade tjejer vid 1800-talets slut. I boken får vi följa Signe, vars vänner försörjer sig som ”apelsinflickor”, d.v.s. prostituerade.

Att rosta bröd är en tunn liten bok om ett tungt ämne. I boken berättar författaren om livet sedan hans vuxna dotter gått bort. Författaren och hans fru valde att flytta in till svärsonen och barnbarnen för att bearbeta sorgen tillsammans. I någon mening är den mest en rolig och fin bok om att få vardagen att gå ihop och om att leva med småbarn.

Matens pris är en av de böcker jag har läst i år. Den är baserad på radioprogrammen med samma namn och tar på ett bra sätt upp vad maten egentligen kostar oss i fråga om miljöpåverkan. Mycket bra och upplysande!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.