Två prisutdelningar på mässan som jag inte besöker i år heller

Nu är det den tiden på året då väldigt många bokbloggare befinner sig på Bok- och biblioteksmässan. Jag hör inte till dem. Självklart vore det kul att besöka mässan någon gång, men de senaste höstarna har varit rätt intensiva för mig och har innehållit fler tjänsteresor än vad som är riktigt bekvämt (för mig). Jag vill helt enkelt passa på att vara hemma när jag får chansen. Så jag är uppriktigt glad över att vara hemma, även i år, och känner mig inte det minsta sugen på att vara i Göteborg just nu.

En och annan bokrelaterad nyhet, som släppts under mässan, når ju dock fram även till mig. En sådan är att Stora ljudbokspriset har delats ut! I år gick priset till Jonas Gardell med sin författaruppläsning av Torka aldrig tårar utan handskar I: Kärleken. Jag har sett tv-serien, men har faktiskt inte läst eller lyssnat på boken. Jag anar dock från tv-serien att det är en högst läsvärd bok och med tanke på hur bra Jonas Gardell brukar läsa så kan jag verkligen tänka mig att inläsningen är mycket, mycket bra.

I år är det tema Rumänien, för de som missat. Jag har inte läst så många rumäner (tre, närmare bestämt), men kan glädjas lite åt att en av de jag läst faktiskt också har fått ta emot pris under mässan. En av årets tolv pristagare i EU Prize for Literature (kände inte till priset innan jag såg en bild på Facebook!) är Ioana Pârvulescu, vars Livet börjar på fredag jag läste förra sommaren.

Torka aldrig tårar utan handskar Kärleken - Jonas GardellLivet börjar på fredag - Ioana Pârvulescu

Två, som till skillnad från mig, besöker mässan i år är mina bokcirkelkompisar Med näsan i en bok, som var bokbloggambassadör förra året, och Nobelprisprojektet, som är en av årets ambassadörer. Hoppas på att få höra allt om mässan från dem på nästa bokcirkelträff. 😉


Kommentarer

2 svar till ”Två prisutdelningar på mässan som jag inte besöker i år heller”

  1. Här är en till som inte besöker mässan. Däremot så kikade jag på Kunskapskanalen sändningar därifrån ett par timmar igår och idag har jag lyssnat när lokalradion sänt därifrån.

    1. Aha. Visste inte att de hade en massa sändningar därifrån. Jag har läst en del på bloggar och i DN. Det får räcka så. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.