Vad köper du på rean?

Snart är det bokrea! Jag har noterat att flera titlar, som jag är lite sugen på att läsa, finns på rea i år, däribland Spill och Utrensning… Kul! Jag planerar dock inte att shoppa något i år, för som vanligt läser jag hellre biblioteksböcker. Tidigare år har jag shoppat ett antal kokböcker, för det är något som jag tycker är väldigt kul att ha, men som nybliven glutenintolerant och dessutom i princip vegetarian, börjar det där med kokböcker bli för komplicerat. Hehe. Jag kan dock tipsa om Vegetariska kokboken, av Inga-Britta Sundqvist, som är en riktigt bra grundkokbok och en fin faktasamling för den som är nyfiken på vegokost. Den har jag ju dock redan, sedan länge. 🙂

Planerar du att bokreashoppa i år? 🙂

Jag är faktiskt lite nyfiken vem som shoppar på bokrean och vad man i sådant fall shoppar! När jag var yngre var det årets grej i bokväg, men idag bor jag så nära ett bibliotek med ett otroligt utbud och idag kan man ju också, när som helst under året, köpa relativt billiga pocketböcker, med inte särskilt gamla titlar, lite varstans. Fyller bokrean samma ”funktion” som förr? Jag tycker mig märka att den faktiskt inte gör det. Förutom mer eller mindre nya titlar tycks fokus ligga i att helt enkelt paketera om klassiker och sälja på ett nytt sätt, som årets box med ”flickrumsklassiker” och ”äventyrsklassiker”. Tidigare år (och kanske även i år?) har det också sålts Fogelströmboxar, nyutgivningar av Mobergs Utvandrarsvit etc. Jag tycker det är roligt att det kanske inspirerar folk att ta del av de här klassikerna!

Men ja… Det som skulle kunna locka mig att shoppa böcker till reapris är väl egentligen om det faktiskt skulle reas ut kurslitteratur. Förvisso är jag inte student längre, men ändå. Jag hade absolut uppskattat att slippa lägga 500-2000 kr i månaden på böcker, vilket ju var den krassa verkligheten när jag var student. När kommer verk som Calculus på rea? 🙂


Kommentarer

7 svar till ”Vad köper du på rean?”

 1. Jag brukade tokkopa pa rean varje ar, helt galen brkade jag vara… 🙂 Men i och med att jag bor i Tanzania sa blir det nog inget bokshoppande i ar, tyvarr.

 2. Jag brukar på att köpa in det som kommit under året. Ligger alltid efter i läsningen så brukar aldrig köpa när det är som dyrast 🙂

 3. Tycker som du att biblioteket är fantastiskt. Jag har gått in för att köpa nobelpristagare och klassiker på rea och en och annan fackbok för de går ofta snabbt ur sortimentet. Undrar hur länge boken kommer att finnas kvar? Läsplattan är ju här.

 4. Profilbild för Felicia
  Felicia

  Ska försöka att hålla mig undan från bokrean, köper bara på mig en massa jag sen känner mig påtvingad att läsa. Nej, biblioteket passar mig bäst!

 5. Det är sant; gillar man inbundet så är rean kanon! 🙂

 6. Jag tänker köpa Spill av Sigrid Combüchen och kanske nån stickbok om jag ser någon jag inte har. Jag brukar också titta efter biografier. Inbundna eller pocket spelar ingen roll för mig.

 7. Brukar hitta en hel del, så även i år förstås, det blir inga större fynd men passar på att köpa hem de böcker som jag velat läsa men aldrig hann med när de kom ut.

  Också gillar jag inbundna böcker så mycket mer än pocket, vilket förmodligen är lite av en förutsättning för att kunna uppskatta rean

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.