Inne i spegelsalen av Liv Strömquist

Inne i spegelsalen av Liv Strömquist

Inne i spegelsalen av Liv Strömquist är en underhållande och tänkvärd serie-essä om skönhet.

Inne i spegelsalen är Liv Strömquists åttonde satiriska och folkbildande seriealbum. Genom åren har hon skrivit om allt från pengar till kärlek i något som närmast kan beskrivas som essäer i serieform. Alla hennes tidigare album har varit underhållande och tankeväckande och Inne i spegelsalen är inget undantag. Här tar hon sig an ämnet skönhet.

Med utgångspunkt i personer som Kylie Jenner, första Moseboks Rakel och Lea, Marilyn Monroe, Kim Kardashian, Snövits (styv)mamma och kejsarinnan Elisabeth av Österrike delar Strömquist med sig av sina tankar kring vår besatthet av skönhet och varför skönhet både kan ge makt och vara ett sänke. I vanlig ordning märks det att Strömquist har gjort sin research. Här strösslas det rikt med citat från filosofer, sociologer och andra med intressanta ingångar till ämnet.

Det jag alltid har uppskattat med Liv Strömquist är att hon med sina böcker kommer med något nytt. Hon plockar sällan de enklaste frukterna eller upprepar sådant som alla redan har hört förut. I Inne i spegelsalen kommer hon visserligen in på det som alla redan vet – att kapitalism, pengar och besatthet efter (förgänglig) skönhet hänger ihop. Men det kommer mer. Efter att ha läst Inne i spegelsalen inser jag att inte ens kroppspositivister har lyckats överlista systemet. Vi förhåller oss alla till skönhet, vi är alla besatta av bilden av oss själva och vårt yttre. I vår selfiefyllda värld med alla dessa stormrika kändisar och influencers som lever på sitt yttre är det här en väldigt intressant och aktuell bok. Och rolig!

Inne i spegelsalen

Inne i spegelsalen av Liv Strömquist
Inne i spegelsalen av Liv Strömquist

Förlag: Norstedts (2021).
ISBN: 978-91-1-311120-9.

Liv Strömquist

Liv Strömquist (född 1978) är en svensk serietecknare och poddare.

Bokrecension
Datum
Bok
Inne i spegelsalen av Liv Strömquist
Betyg
41star1star1star1stargray
Format
Bok

Kommentarer

2 svar till ”Inne i spegelsalen av Liv Strömquist”

  1. visst är Liv bra

    1. Ja, det är hon verkligen! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.