Bokkedjan 17: Rädsla

Dags för Bokkedjan igen! Den här gången med temat rädsla. Det ligger kanske nära till hands att räkna upp några skräck-böcker, men jag tänker framför allt på mobbing när jag hör ordet rädsla och två böcker på det temat är Peter Pohls Vi kallar honom Anna och Johanna Nilssons Hon går genom tavlan, ut ur bilden, som båda är väldigt gripande och välberättade. Jag rekommenderar båda varmt!

Mobbing handlar om osäkerhet och en rädsla för det som är annorlunda. En bok som tar upp ämnet att vara rädd för det som är annorlunda är Eve Buntings jättefina barn- och ungdomsbok Spökbarnen, som jag läste för en herrarns massa år sedan, men tyckte väldigt bra om.

Det är viktigt med böcker som tar upp sådana här ämnen, så jag vill gärna tipsa om dem. Skräckböcker läser jag däremot väldigt lite av. Kanske mest för att jag lätt blir mörkrädd. 😉

Vi kallar honom Anna - Peter PohlHon går genom tavlan, ut ur bilden - Johanna NilssonSpökbarnen - Eve Bunting


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.