Tematrio: Ljudböcker

Tematrio - LjudböckerVeckans tema hos Tematrio är ljudböcker. Det är bara lite mer än ett år sedan jag upptäckte ljudboken, men nu är jag fast. Ljudbok passar utmärkt på promenaden eller när man är ute i solen! Just nu lyssnar jag på Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson och den är snart färdiglyssnad. Jag skriver mer om den sedan!

Min favoritljudbok hittills är i alla fall Snabba cash, som handlar om knarkhandel kring Stureplan. Riktigt spännande! Framför allt är den fantastiskt uppläst av Morgan Alling och det visar verkligen hur viktig uppläsningen är. Om jag hade läst boken hade jag förmodligen inte fastnat för den alls, men när den är uppläst blir det som radioteater och en helt annan sak. Gillade du inte boken i tryckt form tycker jag att du ska ge ljudboken en chans! Det är förmodligen värt det! 🙂

En bok som också fungerade oväntat bra inläst är Historietter av Hjalmar Söderberg. Jag älskar Söderberg och hans språk, så jag var lite orolig över att det skulle försvinna mycket när man inte själv får läsa och smaka på orden. Men ljudboken var bra! Eftersom det är en novellsamling passar den särskilt bra för den som bara lyssnar korta stunder.

Detsamma gäller den humoristiska ljudboken Lagens långa näsa, uppläst av Hasse Alfredson själv.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Ljudböcker”

  1. Ja, du har rätt, jag kanske borde ha nämnt några av mina sagoband här. 🙂 Vill minnas att Askungen var den stora favoriten, vid sidan av några Disneykasetter med sånger. 🙂

  2. Ja, ljudböcker är verkligen utmärkta när man promenerar. Det var så jag upptäckte dem! Fast på ett sätt kan man ju säga att du första gången upptäckte dem som liten när du lyssnade på sagoband. 🙂 Härligt att du varit bokslukare så länge!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.