Några av de kommande höjdpunkterna

Jag såg hos Ord och inga visor att min favorit, Jonas Hassen Khemiri, kommer ut med nytt i höst. Ingen roman (tyvärr), men kanske en novell? Jag tycker att både Ett öga rött och Montecore är fantastiska böcker. Inte minst är de nyskapande och har ett väldigt lekfullt och bra språk. Jag faller alltid för sådant…

I höstens utgivning ser jag också fram emot nytt från Liv Strömquist (Ja till Liv! är det bästa jag har läst i år!). Galago postaden en teaser på Facebook här om dagen… Ser kul ut!

Även Jonas Gardells nya roman, som kommer ut redan i sommar, till Pridefestivalen, ska bli intressant att läsa. Den är tänkt att vara första delen i en trilogi, som kommer att beröra hiv/aids-frågan i Sverige. Det känns som ett ämne som Gardell, men sin skicklighet i att skriva om utanförskap, kommer att kunna göra något väldigt intressant av. Torka aldrig tårar utan handskar heter den nya romanen.


Kommentarer

2 svar till ”Några av de kommande höjdpunkterna”

  1. Intressant att Gardell tagit upp HIV-frågan i sin bok. Lyssnade nyss till ett program i P1 om HIV/aids kulturella utanförskap.Om att vi fortfarande inte hittat ett bra sätt att som samhälle förhålla oss till detta.Där tog de också upp den stora okunskap som vi i gemene man har om HIV/aids. Gardell brukar som du skriver kunna skildra utanförskapet. Spännande att se om hans bok kan lära oss lite mer och bana väg för att ett eller annat tabu kring HIV suddas bort!

    1. Ja, det ska bli spännande att se vad boken leder till. Förhoppningsvis till att det startas en diskussion och folk blir medvetna om problematiken. Jag har höga förväntningar. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.