Bloggen, en summering

Efter statistik och årsbästa och en personlig sammanfattning tänkte jag också säga något om min blogg 2014. Sedan lovar jag att sluta sammanfatta och hålla på. 😉

Jag vet inte riktigt hur många blogginlägg jag har författat i år, för det har jag inte någon koll på, men jag postar oftast (men inte alltid) 1 inlägg om dagen, så jag gissar att det rör sig om typ 300 inlägg. Det låter lite sjukt när jag skriver det, men så är det i alla fall. Jag tycker det är väldigt kul att blogga, om någon undrar.

Mitt mest kommenterade inlägg från året handlade om deckaren, en genre som jag tyckte borde rycka upp sig. Många höll med mig. Andra tog det som en personlig förolämpning och förvred det jag skrev på ett ganska märkligt sätt.

Jag fick också ovanligt många kommentarer till ett inlägg om den tekniska sidan av bloggandet. Där skrev jag lite om bloggplattformar som jag har testat och lite annat.

Ett annat inlägg med en del kommentarer är ett inlägg där jag uttrycker mitt missnöje över dagens e-bokbutiker. Många höll med mig om att butikerna inte är bra utformade för oss som läser på läsplatta. Några nätbutikägare höll väl inte med mig… Jag kan förresten säga att jag i samband med detta inlägg mejlade konstruktiva förslag till flera av de största e-bokbutikerna, men det ledde inte till så mycket… 😉

De mest kommenterade utlästa böckerna blev Nyckeln, Min mormor hälsar och säger förlåt samt Delhis vackraste händer.

Mest kommenterad innebär inte nödvändigtvis mest välbesökt. Jag konsulterade Google analytics och kan konstatera att dessa inlägg har besökts mest under året (författade 2014 eller tidigare):

1. Ett jättelångt inlägg om vegetariska kokböcker
2. Sidan för sådant jag har kategoriserat in under feel good
3. Grabben i graven bredvid
4. Livet efter dig
5. Sidan för sådant jag har kategoriserat in under Andra världskriget

Jag hade ingen aning om att folk googlar sig eller klickar sig in till mina kategorier över huvud taget och inte att de gör det till just Feel good eller Andra världskriget heller, men det är ju två bra genres, så det är ju bra. Och roligt att närmare 7000 personer har velat läsa om vegetariska kokböcker i år!

Tack alla besökare för att ni besöker min blogg! Att blogga är roligt, men det blir faktiskt ännu roligare när man inser att folk läser det man skriver! Jämfört med storbloggare har jag inte många besökare, men för mig räcker det gott. I år har min blogg haft över 43 000 sidvisningar. Det är fler än vad som bor i min hemkommun… 😮

Årets mest välbesökta inlägg på Bokblomma


Kommentarer

4 svar till ”Bloggen, en summering”

  1. Profilbild för
    Anonym

    Jag tycker väldigt mycket om att läsa din blogg. Jag besöker den oftast varje dag. Både intressant, innehållsrik och dessutom rolig!

    1. Kul att höra! Tack! 🙂

  2. Visst är det roligt att blogga och roligt när den som läser kommenterar bloggen. Även statistik över hur många läser man har är rätt roligt att se, även om jag inte har så supernoga koll på det. Jag gillar i vilket fall din blogg och läser gärna dina inlägg!

    1. Ja, det är verkligen roligt att blogga. 🙂 Tack för fina ord! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.