De mest älskade svenska böckerna, revisited

Nu har Du är vad du läser publicerat resultatet efter den omröstning som startades i december angående de mest älskade svenska böckerna. Jag bidrog med 10 av mina favoriter och det verkar som om mina favoriter överensstämmer ganska bra med de andras favoriter.

Resultatet (med antalet röster framför). De i fet stil är de som fanns på min lista också:
12 Utvandrarna
8 Låt den rätte komma in (förvånande många röster tycker jag!)
7 Mig äger ingen (också otippat, men jag gillar den verkligen!)
7 En komikers uppväxt-serien
7 Doktor Glas
6 Dvärgen (dags att läsa den här kanske!)
6 Den allvarsamma leken (den enda anledningen till att den inte kom med på min lista var att jag bestämde mig för att bara nämna en bok/författare och jag valde Doktor Glas istället. Det här är en fantastisk bok!)
5 Mumin-serien
5 Mina drömmars stad-serien
5 Maken (vad är det här för bok??)
4 Ronja Rövardotter
4 Ormens väg på hälleberget (den ligger och väntar, jag har till och med köpt den!)
4 Ondskan
4 Millennium-trilogin (på riktigt?! Okej att de var spännande och fängslande, men Jesus, så bra var de ju inte! Inte alls trovärdiga heller).
4 Kejsaren av Portugallien
4 Janne, min vän
4 Gösta Berlings saga (Lagerlöf i all ära, men den här boken fastnade inte jag för precis.. 😉
4 Bröderna Lejonhjärta (jättebra!)

Några av mina favoriter kom inte med på listan. Att Montecore, Hon går genom tavlan, ut ur bilden och Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö inte gjorde det kan jag på sätt och vis acceptera, för det är svårt att bara välja ut 10 favoriter. Men att När man skjuter arbetare… blev slagen av Millennium-böckerna känns för hemskt! 😛

Smaken är som baken… Helt klart! 😉