Bloggens 2016

Jag fortsätter att summera 2016! Nu har turen kommit till bloggens 2016. 🙂

I år har jag just inte förändrat någonting på bloggen, men bloggat har jag gjort! Och det roligaste som har hänt på bloggen tycker jag själv i någon mening är att min blogg också har hittats av journalister. Jag har både intervjuats om mig själv och bloggandet av Folkbladet och av Göteborgs-Posten angående ljudböcker. Kul tycker jag! Det är så lätt att glömma att folk faktiskt läser det jag skriver..! Men att bli intervjuad angående ljudböcker får mig att inse att en och annan faktiskt har viss nytta av min blogg. 🙂 Under året har jag också fått fler besökare. Det beror på att många har googlat sig till somliga av mina inlägg och det har gjort att jag har dubblerat mitt besökarantal. Det känns också kul!

Vad har folk läst och kommenterat i år då?

Inlägg om ljudboksappar har varit populära! Många har velat läsa mina inlägg om BookBeat, Storytel & Mofibo och Nextory. Det är också några av årets mest kommenterade inlägg.

Mitt gamla inlägg om vegetariska kokböcker har också haft många läsare. Folk hittar till det här inlägget år efter år. Och det är ju skoj! Vegetarisk mat är bra för hälsan, ekonomin och klimatet, så fler borde helt klart äta vegetariskt oftare än vad de gör idag.

Lite oväntat har en hel del också sökt sig till ämneskategorin för böcker som handlar om åldrande. Jag har själv ingen aning om varför just den här sidan har haft så många besökare i år? Den 6:e februari hade den i alla fall över 800 besökare! Någon som har en aning om varför?

Det är inte så många som tar sig tid att kommentera på bloggar ”nu för tiden”. Boksamtal pågår mer på sociala medier, tycker jag. En bok från året som en hel del ville kommentera var i alla fall vattendelaren 😉 Min kamp. Antingen älskar man Karl Ove Knausgårds lååånga böcker om sig själv eller så gör man det inte, tror jag, och det gör nog också att många har något att säga om just den här boken…

Ett annat inlägg som fick en del kommentarer var mitt inlägg om att bokblogga – vad bloggar man om och vem läser? Det är en diskussion som också fick lite liv hos andra bloggare, såg jag, och det är ju skoj.

Jag fick också en del kommentarer om planerna för sommarens läsning. Fler än jag brukar planera sådant… 🙂

Imorgon kommer det sista summeringsinlägget. 😉 Då kommer ett inlägg om mina favoritböcker från 2016! 🙂