Några enkäter

Jag hittade två enkäter hos Snowflakes in rain. Lite kul att svara på! 🙂

En författare som är värd mer uppmärksamhet:
Jag sitter nog egentligen inte inne med någon doldis till författare, men nog kan jag tycka att fler borde läsa Majgull Axelsson, för det är nästan aldrig jag ser att det bloggas om hennes böcker. Is och vatten, vatten och is är hennes senaste.

En överskattad författare:
Jag har varken fattat storheten i Vattenmelonen eller Bridget Jones dagbok, så det är frestande att säga Marian Keyes och Helen Fielding, men deras böcker är inte direkt up to date, så det känns kanske lite tråkigt att ta upp dem. Salinger är jag inte heller imponerad av, för Räddaren i nöden var då ingen höjdare.

En lyckad filmatisering: (av en bok)
Filmatiseringen av Möss och människor är boken trogen och boken är bra! Jag tycker också att Tillsammans är man mindre ensam är bra som film.

En lyckad tv-serie: (baserad på en bok)
Känner inte till någon faktiskt. Böckerna om Damernas detektivbyrå är ju en TV-serie nu för tiden, men den har jag inte sett. Det är nog det enda i TV-serieväg jag kan komma på.

En bok jag lärt mig något av:
Jag har fått många historielektioner från t.ex. böckerna om Utvandrarna och Per Anders Fogelströms Stad-böcker. Sedan har jag läst ett helt gäng reportageböcker av allehanda slag. Isabella Lövins Tyst hav känns angelägen och kan rekommenderas!

En må bra-bok:
Jag tyckte att Ragdes böcker om Torunn var feel good innan den sista boken kom. Böckerna om Ya-Ya flickorna tycker jag också att man mår bra av!

En bok jag gärna ger bort till ett barn:
Det beror nog på hur gammalt barnet är, men när jag var liten tyckte jag i alla fall hemskt mycket om När vi var barn och böckerna om Rut-Emma.

Av författarna som kommer till Internationell Författarscen i höst är jag mest nyfiken på:

Det är inget evenemang jag kommer att gå på och av författarna känner jag bara igen ett fåtal. Per Petterson är väl annars den som jag är mest intresserad av. Jag lyssnar faktiskt på hans Ut och stjäla hästar just nu.

1. Bästa toaläsning?
Läser inte på toa, men i badkaret blir det tidningar. Ny teknik, Forskning & framsteg eller Elle.

2. En bok med ett djur?
Ett djur? Marley och jag är hemskt charmig! Annars vill jag nog säga Djuren i gamla skogen, som är en av mina favoritböcker från när jag var liten, men den innehåller lite fler djur än en. 😉

3. En kärlekshistoria?
Den allvarsamma leken, i den mån den är en kärlekshistoria, är en av mina favoritböcker.

4. En uppväxtskildring?
Det finns många. Har nyligt svarat på en hel tematrio om detta. En fin uppväxtskildring som jag inte nämnde i det inlägget är Underdog.

5. Om jag vore detektiv, ville jag vara som…?
Mma Ramotswe i Damernas detektivbyrå verkar ha en skön inställning till livet!

6. En bok jag aldrig tänker läsa:
Det kan jag nog inte svara på, för förr eller senare kanske man får en ändrad smak eller kommer på andra tankar. Men efter att alldeles nyligt ha lagt Hoppa hage av Julio Cortázar åt sidan outläst tror jag inte att jag någonsin kommer att läsa den.

7. Ett språk jag önskar jag kunde läsa på:
Jag läser redan på franska, men jag önskar att jag kunde franska flytande. Utöver det vill jag nog kunna alla språk. Det finns nog i alla fall inget språk jag inte vill kunna läsa på! 🙂

8. Senast inköpta tidning:
Elle, för lite hjärndödande strandläsning.


Kommentarer

3 svar till ”Några enkäter”

  1. Ya-ya-flickorna var ju härlig! Den blev man alldeles varm av.

  2. Rebel Princess: Jag brukar inte heller läsa boken om jag har sett filmen (därför har jag t.ex. inte läst Da Vinci koden). Men Tillsammans är man mindre ensam tycker jag absolut att du ska läsa. 🙂 Den är rätt tjock, så den är lite fylligare än filmen (t.ex. ges kärlekshistorien mellan Philibert och tjejen i teatergruppen lite mer utrymme än i filmen!).

  3. Jag tycker också att Tillsammans är man mindre ensam blev en bra film. Jag har sett den flera gånger (men nu är jag lite nervös inför att läsa boken, så jag tror inte det kommer att bli av).
    Djuren i gamla skogen är underbar!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.